Zoom: Vaak Gestelde Vragen

Heb je nog vragen over Zoom, die onze andere artikels niet beantwoorden? Dan vind je het antwoord misschien in onze FAQ. Op deze pagina beantwoorden we vaak voorkomende vragen over Zoom. Heb je een vraag die niet beantwoord word? Dan kan je contact met ons opnemen om je vraag te stellen! Hopelijk helpt deze pagina je verder. Laat het gerust weten in de comments.

Zoom FAQ

Hoeveel deelnemers per Zoom sessie?

Het aantal personen dat kan deelnemen aan een sessie, hangt af van je soort abonnement.

Aan een gratis Zoom meeting kunnen tot 100 deelnemers meedoen. Die beperking geld ook voor het “Pro” plan. Voor de andere plannen is er een limiet van drie honderd deelnemers. Wanneer 100 / 300 deelnemers niet volstaan, kan je voor betalende abonnementen een extra optie kopen waarbij je limiet verhoogd word naar 1000 deelnemers.

Hoe lang duurt een zoom meeting?

De maximum lengte van een zoom meeting hangt af van twee factoren. Ze word bepaald door je abonnement en het aantal deelnemers.
Voor het gratis plan is er een limiet van 40 minuten als er meer dan 2 deelnemers zijn. Zijn er maar twee deelnemers, dan geld er geen limiet.
Voor alle betalende abonnementen is er geen limiet op hoe lang een meeting kan duren.

Je kan bij een gratis meeting de meeting “herstarten” na veertig minuten. Maar dat kan vervelend zijn als je met meerdere personen in een meeting zit. Zoom wil uiteraard liever dat je een licentie koopt.

Hoe duur is Zoom?

Je hebt bij Zoom verschillende abonnementen én producten. We gaan ervan uit dat je interesse hebt in hun populairste product, de online meetings.

Ten eerste is er een gratis abonnement. Daarmee kan je meetings van onbeperkte duur houden met twee personen. Voor meetings met 3-100 personen is er een tijdslimiet van 40 minuten.

Daarnaast heb je betalende plannen van respectievelijk €139,90, €189,90 en 326 euro per jaar. Het plan van €139,90 volstaat voor de meeste mensen.

Hoeveel Zoom licenties heb ik nodig?

Je hebt minstens één licentie nodig per meeting die je gelijktijdig opzet. Als je met de account met licentie een meeting start kan je andere personen uitnodigen om host / co-host te worden. Je kan dus van start gaan met 1 Zoom licentie en daarna verder uitbreiden.

Hoeveel mensen kunnen tegelijk in beeld?

Standaard toont Zoom één persoon, namelijk de persoon die aan het woord is. De host kan ook meerdere personen “pinnen” zodat zij samen in beeld komen voor iedereen. Zelf kan je ook één persoon pinnen, die in beeld blijft ongeacht wie er aan het woord is. Je kan zelf niet meer dan één persoon pinnen in je beeld.

Je kan in de “Gallerij” de video van meerdere personen tegelijk zien. Het aantal personen dat je te zien krijgt, verschilt. Dit word mee bepaald door de versie van Zoom die je gebruikt, maar ook door de grootte van je scherm. Je kan in de “Gallerij” niet zelf bepalen hoeveel schermen je te zien krijgt.

6 thoughts on “Zoom: Vaak Gestelde Vragen”

  1. Pingback: Zoom: Wat is het en hoe moet je Zoom gebruiken? - Van App Tot Zip

  2. Pingback: Zoom Meetings: Beeld, geluid en handen opsteken - Van App Tot Zip

  3. Last week and this week I did a zoom meeting with just 2 people, me and someone else and everytime after 40 minutes I got the message that the zoom meeting wil end within 10 minutes?? It’s written on the zoom site that for 2 people unlimited is, from 3 people is it paying?
    Can someone please tell me why?

    1. Hello Inge,

      In May 2022 they announced that meetings with two people would have the same limit of 40 minutes as meetings with more participants do. I suppose they want to grow their revenue and didn’t bother updating the site?

        1. That’s an excellent question but I don’t really know what alternatives there are out there other than Google Meet.

Leave a Reply